bekeken: 1035 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Omzet Mann-Hummel daalt 1 procent

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 september 2018, 10:08

Leestijd: < 1 minuut

Mann-Hummel heeft in het eerste halfjaar van 2018 een omzet gedraaid van ongeveer 1,95 miljard euro, een procent minder dan de 1,97 miljard in H1 van 2017. Dat maakte de filterspecialist bekend tijdens een persconferentie op de Automechanika in Frankfurt.

mann_hummel_emese-weissenbacher“De waardering van de euro, in het bijzonder in vergelijking tot de Amerikaanse dollar, heeft de omzet onder druk gezet”, legde cfo Emese Weissenbacher uit. “Het resultaat in het eerste halfjaar van 2018 werd verder beïnvloed door gestegen materiaalkosten.”

OE en aftermarket

In de OE-markt bleef de omzet vrijwel gelijk aan die van vorig jaar. In de aftermarket was wel een positieve groei te zien, maar werd de groei in omzet gedeeltelijk tenietgedaan door de sterke euro.

Verwachtingen

Voor heel 2018 verwacht Weissenbacher een beter resultaat. “Ervaring leert dat de tweede helft van het jaar beter is dan de eerste helft. We gaan dan ook uit van een lichte toename in omzet en vergelijking tot vorig jaar.” In 2017 boekte Mann-Hummel nog een netto jaarwinst van 185 miljoen euro.

Tags: , , ,

Bas Verhoeven verkoopmanager…Fource levert nu ook…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties