bekeken: 1094 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Omzet in aftermarket stabiel

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 juli 2020, 15:06

Leestijd: < 1 minuut

De omzetontwikkeling van de ondernemers in de aftermarket lijkt zich te stabiliseren. 32 procent heeft ook in juni zijn omzet zien dalen. Voor eenzelfde percentage is de omzet gelijk gebleven. 36 procent zag zijn omzet stijgen.

Dat blijkt uit de vierde coronamonitor van RAI Vereniging. Daaruit blijkt dat de afdeling Aftermarket bovengemiddeld presteert binnen de vereniging. Over alle afdelingen van RAI Vereniging heeft immers nog altijd 58 procent zijn omzet in juni zien dalen. Bij 24 procent bleef die gelijk en slechts 17 procent zag zijn omzet in juni stijgen.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar zijn positiever. Van alle ondernemers verwacht 40 tot 50 procent dat de omzet zich zal stabilisteren. Ruim een kwart verwacht een omzetstijging.

33 procent van de aftermarketleveranciers verwacht dit jaar nog personeel te zullen moeten ontslaan. 18 procent is daarvan nog niet zeker. Voor alle leden van RAI Vereniging geldt dat 16 procent van de ondernemingen verwacht personeel te moeten ontslaan. Over alle leden gezamenlijk is wel de onzekerheid groter: 23 procent weet het nog niet zeker.

Steunmaatregelen

Van de aftermarketleveranciers heeft 27 procent een beroep gedaan op de NOW-regeling om de crisis te kunnen doorstaan. Over alle leden van RAI Vereniging is dat ongeveer de helft. Eveneens de helft verwacht die steun na september niet meer nodig te hebben. Onder aftermarketleveranciers is dat zelfs 59 procent.

‘Niet omprijzen occasions is…Column Jos Veldhuisen: Normaal
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties