bekeken: 4975 x
Waardeer dit artikel:
768 votes, average: 2,63 out of 5768 votes, average: 2,63 out of 5768 votes, average: 2,63 out of 5768 votes, average: 2,63 out of 5768 votes, average: 2,63 out of 5
(2,63)
(Inloggen is vereist)

Onderzoek KPMG naar autobranche

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 januari 2011, 11:03

Leestijd: 1 minuut

KPMG heeft dit jaar in de ‘Global Automotive Executive Survey’ gesproken met 200 topmanagers bij dealers, fabrikanten en leveranciers in de auto-industrie. Een meerderheid geeft aan dat elektrische auto’s de komende vijf jaar onbetaalbaar zullen zijn voor het grote publiek.

Er blijkt volgens KPMG veel vraag te zijn naar milieuvriendelijke auto’s. Maar consumenten zijn kritisch over de veiligheid, betrouwbaarheid en actieradius van elektrisch aangedreven voertuigen. Alleen met overheidssubsidies kunnen de voertuigen aantrekkelijk geprijsd worden.

Hybrides

Wel kan uit het onderzoek geconcludeerd worden dat er gerekend wordt op een aanhoudend sterke vraag naar hybride auto’s met een elektrische- en een benzinemotor. Maar liefst 94 procent van de ondervraagden geeft dit aan.

Uit de resultaten blijkt ook de verwachting dat China de komende vijf jaar het meeste zal produceren en verkopen. De Verenigde Staten en India volgen.

De volledige Global Automotive Executive Survey van KPMG is exclusief toegankelijk voor lezers met een Aftersales Plus account.
Log in met uw gegevens of vraag een gratis account aan door op de registreer-knop te klikken.


Tags: , , , , ,

REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties