bekeken: 982 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Online autodealer Carfy met Rabo Safe2pay

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 20 februari 2019, 13:37

Leestijd: < 1 minuut

Autowebshop Carfy is de eerste gebruiker van de Rabobank-dienst Safe2pay, ontwikkeld voor de betaling van occasions. Carfy maakt deel uit van DAGO Autogroep, gevestigd in Doetinchem, Aalten en Ulft (servicevestiging).

Met de nieuwe betaaldienst maakt de koper het geld niet direct over naar de verkoper, maar wordt het bewaard door Rabo Safe2pay. Pas bij levering wordt het geld overgemaakt naar de verkoper. Rabo Safe2pay biedt zo beide partijen zekerheid: de koper betaalt pas als het product of de dienst ontvangen is en de verkoper heeft de zekerheid dat het geld ontvangen wordt. Carfy gebruikt de dienst voor betalingen van occasions tot vijftigduizend euro.

Financieel risico

Christa Braker, productmanager bij Rabobank, stelt dat de constructie onder Safe2pay zorgt voor minder financieel risico als er niet betaald of geleverd wordt. Ook zou de dienst in veel gevallen voordeliger zijn dan bijvoorbeeld betalen met creditcard of achteraf betalen. “Dat biedt een nieuw perspectief voor bedrijven die overwegen producten met een hoge waarde online te gaan verkopen.”

Carfy

In de Carfy-webshop kopen mensen in een paar stappen een occasion. Transparantie over prijs, staat en verleden van de auto staan centraal, maar zekerheid over de garantie, betaling en levering zijn net zo essentieel, zegt Paul Fijn, occasionmanager bij DAGO Autogroep: “De betaling moet voor ons én de klant veilig en op tijd geregeld zijn, zodat levering ongestoord kan plaatsvinden.”

Tags: , , , , , ,

Kennissessie BCA: meer winst…Honderdste deelnemer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties