bekeken: 1098 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Ontslag op staande voet voor R&D-chef VW

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 20 augustus 2018, 11:30

Leestijd: < 1 minuut

Hij was al met verlof gestuurd, maar nu gaat Volkswagen volgens Duitse media een stap verder: voormalig R&D-topman Heinz-Jakob Neußer wordt op staande voet ontslagen. Aanleiding: het schandaal rond de sjoemelsoftware.

Of Neußer inmiddels de bijbehorende documenten in huis heeft is nog onbekend. Wel zou de R&D-chef van plan zijn het ontslag juridisch aan te vechten. Volkswagen zelf wil geen commentaar leveren, zich beroepend op de vertrouwensrelatie tussen werkgever en werknemer.

‘Vakantie’

De ‘vakantie’ van Neußer dateert al van de tweede helft 2015. Toen werd medio september de manipulatie van software bekend en begon de zaak voor Volkswagen snel uit de hand te lopen. Sindsdien loopt tegen VW’s directeur Ontwikkeling ook een aanklacht in de VS. Behalve van Neußer zou Volkswagen ook van andere medewerkers die verwikkeld zijn in de emissieaffaire afscheid willen nemen.

Gegevens wissen

Het openbaar ministerie in Braunschweig heeft inmiddels 39 verdachten van softwaremanipulatie op de korrel. Drie anderen worden beschuldigd van marktbeïnvloeding. Nog eens zeven zouden gegevens hebben gewist.

Tags: , , , ,

ALD Automotive sponsor Nuon…‘Nog veel onduidelijk over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties