bekeken: 327 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Ook gezamenlijke branchenorm caravanherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 12 december 2019, 12:32

Leestijd: 1 minuut

De brancheorganisaties Focwa en Bovag hebben ook voor caravan- en camperherstel een gezamenlijke branchenormering afgesproken. Wat betreft de inhoud van de normering maakt het dus niet uit of een caravanherstelbedrijf lid is van Focwa of Bovag.

Deze norm is formeel ondergebracht in de Stichting Branchenormering Schadeherstel en wordt per 1 januari 2020 van kracht. Er was al een gezamenlijke branchenorm voor schadeherstel en ruitschadeherstel.

Volgens Focwa was een aparte branchenorm voor caravan- en camperherstel nodig, omdat het vak specialistische vaardigheden en apparatuur vraagt die niet in het gewone (ruit)schadeherstelbedrijf voorkomen.

Verplicht vanaf 2021

De norm is vanaf 1 januari 2021 verplicht voor leden van Focwa en Bovag die caravan- en camperherstel uitvoeren. Zij krijgen dus gedurende een jaar de tijd om zich daarvoor te certificeren. Dat gaat op de gebruikelijke wijze, via zelfscan en een audit door een onafhankelijke partij.

Een certificaat is twee jaar geldig, maar moet na een jaar wel door een digitale zelfevaluatie worden getoetst.

Focwa sluit overeenkomst met…Fors minder Duitse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties