fbpx
bekeken: 1959 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,56)

Ook Peugeot schikt in corruptiezaak

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 december 2016, 11:14

Leestijd: < 1 minuut

Nadat afgelopen najaar Pon al strafvervolging afkocht, heeft nu ook Peugeot een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie. Wederom is corruptie rond de aanbesteding van dienstauto’s (politie, defensie) de aanleiding. Overeengekomen is een geldbedrag van twee miljoen euro, te betalen door de importeur.

Het OM stelt dat Peugeot tot op managementniveau betrokken was bij de omkoping van een ambtenaar op Defensie, die belast was met wagenparkbeheer. Hij kreeg in de periode 2001-2012 van medewerkers bij de importeur gunstige leaseregelingen en buitenlandse reisjes aangeboden. In totaal vertegenwoordigden die persoonlijke deals een waarde van meer dan zestigduizend euro. Het schikkingsbedrag van twee miljoen stoelt op twee componenten: een boete van 1,2 miljoen euro en een op acht ton geschat bedrag aan onterecht door de importeur verkregen voordeel.

Peugeot Nederland heeft volgens het OM volledige medewerking verleend aan het onderzoek, dat deel uitmaakt van breder justitieel speurwerk naar omkoping van ambtenaren die bij Defensie en politie belast waren met de aanbesteding van dienstauto’s. Komend jaar wordt een vergelijkbaar onderzoek afgerond naar de rol van Renault Nederland bij voertuigtenders van de overheid. Twee maanden geleden betaalde importeur Pon twaalf miljoen euro om strafvervolging te ontlopen.

Tags: , , , ,

Here krijgt Chinese…Kennistest Kwikfit lampjes…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties