bekeken: 917 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Oorlog in acculaderland

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 18 april 2019, 11:03

Leestijd: < 1 minuut

Het Amerikaanse Noco, producent van onder meer acculaders, begint in zijn thuisstaat Ohio een rechtszaak tegen concurrent Ctek. Aanleiding is de recente diefstal op een vakbeurs van een laptop met vertrouwelijke bedrijfsgegevens.

Plaats delict is de eerder deze maand gehouden Australian Auto Aftermarket Expo (foto). De tweejaarlijkse beurs in Melbourne verwelkomde ditmaal meer dan vierhonderd bedrijven uit de (inter)nationale automotive industrie en was daarmee de grootste in zijn soort op het continent.

Verkoopstrategie

Op de stand van Noco, een van de officiële beurspartners, zou een medewerker van concurrent Ctek een laptop hebben gestolen. Het apparaat bevatte vertrouwelijke informatie over zaken als verkoopstrategie, handelscontacten en commerciële afspraken. De vermeende dief, wiens naam nog niet is bekendgemaakt, werd op de slotdag (6 april) aangehouden door de Australische politie. Op beelden van beveiligingscamera’s had personeel van de brancheorganisatie AAAA (Australian Automotive Aftermarket Association) de diefstal in beeld gekregen. Vervolgens was de persoon in kwestie getraceerd en tijdelijk vastgehouden, in afwachting van zijn arrestatie.

Verspreiden

Pr-directeur Thomas Smith van Noco is “teleurgesteld over het gedrag van Ctek. Het is aanvullend bewijs van mogelijk systematisch beleid op ondernemingsniveau om onze groei in de markt te beperken. We zullen op een agressieve manier gebruikmaken van onze rechten en niet stoppen voordat recht is gedaan.” Het proces is afgelopen dinsdag officieel aangespannen. Naast een veroordeling van de diefstal zelf eist de onderneming ook een uitspraak van de Amerikaanse rechter die het Ctek verbiedt om de gestolen bedrijfsinformatie te gebruiken en/of verspreiden.

Tags: , , , ,

Jongere betaalt dubbel zo veel…Componenten ADAS sterkste…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties