fbpx
bekeken: 564 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Opnieuw meer studenten schade en carrosserie

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 17 februari 2020, 11:31

Leestijd: < 1 minuut

De inschrijvingen voor een ROC-richting in de carrosseriebranche zijn in schooljaar 2019-2020 wederom toegenomen. Het is de derde stijging op rij. Femke Teeling, directeur Focwa, spreekt van “een trendbreuk.”

Het aantal nieuwe inschrijvingen is opgelopen tot 1.010. Daarmee worden momenteel 1.239 jongeren opgeleid in de carrosseriebranche. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Tegelijk met het groeiende aantal inschrijvingen hebben in 2019 ook meer jongeren (351) hun diploma behaald dan in 2018 (342).

Personeel

Teeling noemt de instroom van kwalitatief technisch geschoold personeel “met stip één van de grootste uitdagingen in de schadeherstelsector. Focwa is dan ook erg verheugd met deze forse stijging. Ik denk wel dat we nu kunnen spreken van een trendbreuk. Voor het derde jaar op rij kennen we een aanzienlijke stijging van het aantal studenten in de schadeherstelsector.”

De positieve trendbreuk is volgens Teeling te danken aan een combinatie van factoren. Zo heeft de hele sector de afgelopen jaren veel energie gestoken in betere samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. “Niet voor niets organiseert Focwa samen met de MBO-raad jaarlijks een bijeenkomst met alle ROC’s die schadeherstelopleidingen aanbieden. We verbinden en we stimuleren gastlessen en stages om jongeren te enthousiasmeren. Daarnaast maakt de nieuwe cao de sector aantrekkelijker.”

Toekomst

Dat een mooie toekomst is weggelegd voor student-schadeherstellers, blijkt volgens Focwa ook uit een eind vorig jaar gepresenteerde ledenenquête. De peiling betrof de instroom van vakmensen. Zeventig procent van de ondervraagde bedrijven zei een meer dan gemiddeld vertrouwen te hebben in de toekomst voor de nieuwe generatie herstellers.

Tags: , , ,

Kneppers Autobedrijf…RDW: ruim 700 sjoemeldiesels…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties