fbpx
bekeken: 875 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Opnieuw omzetstijging autobranche Q3

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 23 november 2018, 10:33

Leestijd: < 1 minuut

Het derde kwartaal geeft opnieuw een omzetstijging te zien in de auto- en motorbranche. De omzet nam vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder met 4,4 procent toe. Van alle bedrijven in de branche steeg de omzet van de personenautobranche (voornamelijk dealers) met 8,3 procent het hardst.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

Autoverkopen

De omzetstijging in de auto- en motorbranche komt volgens het CBS dan ook voornamelijk op het conto van de met 9,7 procent gestegen autoverkopen in deze periode.

Ook de omzet in de onderhouds- en reparatiebranche steeg in het derde kwartaal flink, met 6,6 procent. De omzet van de auto-importeurs daalde daarentegen met 1,7 procent. In de overige branches bleef de omzet vergeleken met het derde kwartaal vorig jaar vrijwel gelijk.

Ondernemersvertrouwen

Ondernemers in de auto- en motorbranche zijn met de gestegen omzetten ook weer wat positiever. Begin vierde kwartaal verwacht bijna 23 procent van de ondernemers stijgende omzetten. Voor 2019 verwacht een op de drie bedrijven dat de omzet zal stijgen in vergelijking tot 2018. Nog geen 4 procent verwacht een omzetdaling.

Personeelstekort

Minpuntje in dit verhaal is het tekort aan technisch personeel in de branche. Volgens het CBS kampt bijna een kwart van de bedrijven in de sector met een personeelstekort.

Tags: , , , ,

‘In fotografie kun je…Focwa werft onder vmbo’ers
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties