bekeken: 936 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Parkeersensor op 1 van rijhulpmiddelen

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 9 augustus 2018, 10:41

Leestijd: < 1 minuut

Voor bijna een kwart (24 procent) van de Nederlanders zijn parkeersensoren de populairste functie in de auto. Een automatisch noodremsysteem wordt als meest veilige toevoeging gezien (52 procent).

Allsecur meldt dat op basis van een in juni gehouden steekproef onder 1.019 respondenten. De online verzekeraar noemt het opvallend dat dertig procent van de mannen aangeeft dat parkeersensoren een must te vinden, tegen achttien procent van de vrouwen. Ron Adams, brand manager bij Allsecur: “Het cliché dat vrouwen meer moeite hebben met zelfstandig inparkeren lijkt niet op te gaan. Blijkbaar hebben mannen meer behoefte aan een parkeerhulp en vinden vrouwen dat zij dit prima zelf kunnen.”

Favorieten

Naast de dagelijkse assistentie bij het inparkeren vinden Nederlandse automobilisten nog een paar hulpjes onmisbaar onderweg. Hieronder de top vijf:

Parkeersensoren (24%)
Automatisch noodremsysteem (15%)
Parkeercamera (12%)
Adaptive Cruise Control (11%)
Lane Departure Warning System (8%)

Veiligheid voorop

Gevraagd naar welk technisch snufje Nederlanders het meest veilig vinden, staat een automatisch noodremsysteem op één bij 52 procent van de Nederlanders. Parkeersensoren staan hier met 14 procent op de tweede plaats, gevolgd door Adaptive Cruise Control. “Autorijden is veel veiliger geworden en het aantal autoschades daalt dan ook door deze geavanceerde technologieën. Echter stijgt het gemiddelde schadebedrag door de hogere reparatiekosten van deze functies wel”, aldus Adams.

Tags: , ,

Louwman start verkoop…Testfouten bij Mazda, Suzuki…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties