fbpx
bekeken: 812 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Peugeot en Fiat Chrysler praten over fusie

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 oktober 2019, 09:33

Leestijd: < 1 minuut

De autoconcerns Groupe PSA en Fiat Chrysler (FCA) zijn in gesprek over een mogelijke fusie. Een bericht daarover van de Wall Street Journal is inmiddels bevestigd door de beide ondernemingen. Ze benadrukken dat de onderhandelingen in een pril stadium verkeren en nog kunnen afketsen.

Mocht het daadwerkelijk tot een fusie komen, dan ontstaat een onderneming met een beurswaarde van ruim veertig miljard euro en hoofdkantoren in zowel Europa als de VS. De koersen van de aandelen PSA en FCA kregen een stevige impuls als gevolg van de recente mediaberichten.

Er zou geen sprake zijn van een overname (door het financieel grotere PSA) maar van een samengaan op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheid van een aandelenuitruil. Bestuursvoorzitter zou Peugeot-ceo Carlos Tavares worden, terwijl FCA-ceo John Elkann de raad van commissarissen zou gaan aansturen.

Renault

Fiat Chrysler probeerde eerder dit jaar te fuseren met Renault, tegenstrever van PSA. Dat plan ketste echter begin juni af op verzet van de Franse regering (aandeelhouder van Renault) en Renault-partner Nissan. Mocht er wél met FCA een deal tot stand komen, dan ontstaat in gebouwde aantallen auto’s (8,7 miljoen) ’s werelds vierde grootste fabrikant (nog net voor GM). De top drie wordt bezet door Volkswagen, de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en Toyota.

Tags: , , , ,

Lease top 10 pakt ruim…‘Geen voorkeurspositie in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties