fbpx
bekeken: 2020 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Pon stapt in Amerikaanse autoretail

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 7 juli 2017, 10:04

Leestijd: < 1 minuut

Pon Holdings neemt een strategisch belang in de Amerikaanse IndiGo Auto Group, met het doel  op termijn volledig eigenaar te worden. IndiGo vertegenwoordigt diverse merken uit het luxe segment, waaronder Porsche, Bentley, Lamborghini en Audi.

IndiGo Auto Group verwacht dit jaar een omzet van zevenhonderd miljoen dollar. Bij het bedrijf  onder leiding van oprichter Todd Blue werken vierhonderd mensen. De groep heeft tien vestigingen, verdeeld over Palm Springs, St Louis, Rancho Mirage (Californië) en Houston.

In de afgelopen jaren heeft Pon zijn mobiliteits-portfolio in Noord-Amerika sterk uitgebreid. Recente voorbeelden zijn het in San Francisco gevestigde E-bike-merk Faraday en de high-end performance merken Santa Cruz en Cervélo. Daarnaast worden in de Verenigde Staten, waar sprake is van een snel groeiende markt voor elektrische fietsen, E-bikes van Gazelle en Kalkhoff verkocht.

Pon Holdings heeft bijna dertienduizend medewerkers, actief in 32 landen. Behalve in de automotive is de onderneming ook actief in op het gebied van vorkheftrucks, banden, wegenbouw- en grondverzetmachines, generatoren en scheepvaartindustrie.

Pendragon

De automotive sector in de VS geniet ook de belangstelling van het Britse Pendragon. De op één grootste dealergroep van West-Europa is eigenaar van een dealerbedrijf in de VS. Niet om er te expanderen, maar om te leren van de jongste marketingtrends. In een exclusief gesprek met Aftersales Magazine sprak ceo Trevor Finn onlangs over “onze Amerikaanse marketingproeftuin.”

Interesse in dit interview? Het staat op Aftersales Plus (domein Werkplaats) en is gratis. Wel eerst even registreren.

Tags: , , , ,

Overlander komt met nieuwe…Column Anna van Tienhoven:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties