fbpx
bekeken: 1324 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

PPG neemt lakkenfabrikant Hemmelrath over

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 8 januari 2019, 09:46

Leestijd: < 1 minuut

Het Amerikaanse PPG laat weten een definitieve overeenkomst te hebben bereikt met betrekking tot de overname van de Duitse fabrikant van autolakken Hemmelrath. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.

“We zijn verheugd om Hemmelrath toe te kunnen voegen aan ons robuuste en gediversifieerde assortiment autolakken”, aldus Michael McGarry, president-directeur van PPG. “Deze acquisitie is een nieuwe stap vooruit in ons strategisch groeiplan dat onze klanten en aandeelhouders meer waarde zal bieden.”

OE-leverancier

Het hoofdkantoor van Hemmelrath is gevestigd in Klingenberg, Duitsland. Het is een familiebedrijf met meer dan 450 werknemers. Het fabriceert coatings voor autofabrikanten wereldwijd en exploiteert productiefaciliteiten in Klingenberg en Erlenbach, Duitsland, in Jilin, China, in Duncan, South Carolina (VS) en in Indaiatuba, Brazilië. Elk jaar worden meer dan 7 miljoen voertuigen gecoat met de producten van Hemmelrath.

“De fit tussen Hemmelrath en PPG is complementair. De overname zal het aanbod van automotive coatings van PPG verbeteren en oplossingen voor formulering en productie toevoegen”, aldus Rebecca Liebert namens de afdeling automotive coatings van PPG.

Tags: , ,

VWE: bijna 7 miljoen apk’s…EGR-kleppen Xevo voor VAG
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties