bekeken: 919 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Premie WA-verzekering niet eerder zo hoog

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 4 december 2018, 09:02

Leestijd: < 1 minuut

De gemiddelde premie voor een WA-autoverzekering lag sinds 2006 niet zo hoog als momenteel. Dat meldt vergelijkingswebsite Independer, dat in 2006 begon met het registreren van premies.

Vooral 18-jarigen betalen de hoofdprijs. Voor hen lag de gemiddelde jaarpremie in september-oktober op 1768 euro, ofwel ruim 147 euro per maand. De jongste autobezitters betalen daarmee jaarlijks gemiddeld bijna duizend euro meer premie dan 24-jarigen.

Na 18-jarigen volgen 19-jarigen, die momenteel gemiddeld 1614 euro (134,50 euro per maand) betalen. De jonge autobezitters worden door hun gebrek aan rijervaring als extra risicovolle groep gezien. Bovendien kunnen zij nog niet profiteren van korting door opgebouwde schadevrije jaren.

Jonge autobezitters

Voor het onderzoek maakte Independer bijna 150.000 vergelijkingen, waarin de periode september en oktober van de laatste twee jaar naast elkaar zijn gezet. Daaruit blijkt dat voor iedereen de WA-jaarpremies zijn gestegen, maar voor 18-jarigen het hardst. Voor deze groep is de WA-premie sinds 2006 met gemiddeld 30 procent gestegen.

Verschillen groter

Independer maakte ook een vergelijking tussen de premies van WA-autoverzekeringen voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Daaruit bleek dat de prijsverschillen tussen de duurste en de goedkoopste polissen afgelopen jaren steeds verder uiteenlopen. In 2016 was het verschil nog 362 euro per jaar, inmiddels is dat 490 euro.

Independer raadt met name jongeren aan hun autoverzekering goed in de gaten te houden. Suzan Samson: “Niet alleen vóórdat je een polis afsluit, maar ook als je al verzekerd bent. Dat kan je handenvol geld schelen. Wij zien namelijk dat de premies steeds verder uiteenlopen waardoor een goede keus steeds meer geld bespaart. Dit wordt veroorzaakt doordat verzekeraars zich op specifieke doelgroepen richten. Zo’n groep heeft voor de verzekeraar een voorkeursprofiel en krijgt daarom een aantrekkelijkere premie aangeboden. Een jongere klant kan na een jaar zomaar in een ander profiel vallen, waardoor een andere verzekeraar ineens een aantrekkelijker aanbod voor hem heeft.”

Tags: , ,

7,4 procent minder…Autoservice René Looy wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties