fbpx
bekeken: 1794 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,71)

PSA koopt werkplaatsportaal Autobutler

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 1 augustus 2016, 08:01

Leestijd: < 1 minuut

Autofabrikant PSA (Peugeot-Citroën) heeft voor dertig miljoen euro een meerderheidsbelang in de werkplaatsportaal Autobutler verworven. Het Franse concern is druk bezig zijn positie in de onafhankelijke aftermarket te versterken. Eerder werd daartoe al de onderdelenwebshop Mister Auto overgenomen.

Autobutler werd in 2010 opgericht als een Deense start-up. Inmiddels is het webportaal behalve in Denemarken ook actief in Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland. Jaarlijks bedient het ruim driehonderdduizend consumenten, die via de portal onderhouds- dan wel reparatieafspraken maken met aangesloten autobedrijven. Zo’n afspraak komt meestal tot stand na een offerteaanvraag of de aankoop van onderdelen en banden waarvoor een montageadres wordt gezocht. Dat laatste is een aanvulling op het inmiddels door PSA gecontroleerde Mister Auto.

Met het (overigens niet door PSA bevestigde) bedrag van dertig miljoen euro willen beide oprichters – Peter Zigler en Christian Legene, die bij Autobutler werkzaam blijven – de activiteiten uitbreiden. Daarbij staat de Benelux hoog op de agenda.

Tags: , , ,

Japan exporteerde meer auto's…Een derde pechgevallen komt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties