bekeken: 479 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

RAI Vereniging billijkt verlagen maximumsnelheid

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 november 2019, 17:32

Leestijd: < 1 minuut

Het verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen overdag naar 100 kilometer per uur heeft de zegen van RAI Vereniging “als de doorberekening van het RIVM aantoont dat de maatregel voldoende bijdraagt om de bouw weer vlot te trekken”.

Dat zegt voorzitter Steven van Eijck in reactie op geluiden uit Den Haag dat het kabinet overweegt de maximumsnelheid aan te passen.

Door het stikstofbesluit is de bouw in Nederland zo goed als stil komen te liggen. RAI Vereniging is blij als met het verlagen van de maximumsnelheid aan die impasse een einde komt. Van Eijck benadrukt wel dat de maatregel van tijdelijke aard moet zijn. Daarnaast moet er een pakket met langetermijnmaatregelen komen waarbij wordt ingezet op een structurele verlaging van de stikstofoxidenuitstoot door verjonging en vergroening van het wagenpark.

Wagenpark

Van Eijck wil een robuuste sloopregeling voor oude dieselauto’s en bestelbusjes, en afbouw van de aanschafbelasting op nieuwe auto’s. Die belasting zou op termijn moeten worden vervangen door een kilometerheffing die mede afhankelijk is van de uitstoot van een voertuig.

Tot slot moeten de bijkomende positieve effecten van een snelheidsverlaging, zoals de vermindering van CO2-uitstoot en verkeersveiligheid, ook mee worden genomen in de uitwerking van het Klimaatakkoord en de verkeersveiligheidsplannen.

BBL-leerling heeft veel…Congres vol wegwijzers
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties