fbpx
bekeken: 717 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ralf Brandstätter nieuwe ceo Volkswagen

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 10 juni 2020, 10:20

Leestijd: < 1 minuut

De Volkswagen Groep heeft voormalig coo Ralf Brandstätter met ingang van 1 juli 2020 benoemd tot ceo van het merk Volkswagen. Herbert Diess, ceo van het merk Volkswagen én de Volkswagen groep, kan zich daardoor volledig focussen op zijn rol als ceo van de groep. Binnen de raad van bestuur van de groep blijft Diess overkoepelend verantwoordelijk voor Volkswagen personenauto’s en de volumemerken van de groep.

“Ralf Brandstätter is één van de meest ervaren managers van onze onderneming. De afgelopen twee jaar leidde hij Volkswagen al op succesvolle wijze als coo en speelde hij een belangrijke rol in de transformatie van het merk”, verklaart Herbert Diess. “Ik ben daarom verheugd dat Ralf Brandstätter het merk als ceo verder gaat ontwikkelen, in lijn met de verstrekkende strategische besluiten van de laatste jaren.”

Elektro-offensief

Volkswagen staat aan de vooravond van een transformatie van het modellengamma. Het wil nu op grote schaal elektrische mobiliteit gaan promoten. Dat moet leiden tot 1,5 miljoen verkochte elektrische Volkswagens in 2025.

Digitalisering

Naast elektrificatie zet het merk de komende jaren in op digitalisering. “Voor Volkswagen is de koers voor de toekomst uitgestippeld. Op basis van de Transform 2025+ strategie ontwikkelt ons merk zich tot één van de meest toonaangevende leveranciers van CO2-neutrale mobiliteit en zijn we op weg om uit te groeien tot een digitale technologie-onderneming”, licht Ralf Brandstätter toe. 

BrainBee Connex universeel…VZR: meld kleine schades…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties