bekeken: 4736 x
Waardeer dit artikel:
757 votes, average: 2,56 out of 5757 votes, average: 2,56 out of 5757 votes, average: 2,56 out of 5757 votes, average: 2,56 out of 5757 votes, average: 2,56 out of 5
(2,56)
(Inloggen is vereist)

Ravaglioli maakt bandenlichter overbodig (update)

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 november 2011, 09:48

Leestijd: 1 minuut

Overlander introduceert de nieuwe bandenwisselaar G 8645 van Ravaglioli. De machine is voorzien van een speciale demontagevinger, waardoor een bandenlichter niet meer nodig is.

Ad Brünings van Overlander: “De demontagevinger demonteert en monteert de banden moeiteloos en snel zonder beschadiging van de velg en wordt met een drukknop pneumatische bediend. Beide handen blijven hierdoor vrij om de band te begeleiden.”

De machine wordt aangedreven door een elektrische invertermotor en is traploos regelbaar. Bij te veel druk op hiel van de band wordt de draaisnelheid automatisch verminderd of gestopt, zodat beschadiging van de hiel wordt voorkomen. Een speciale hulparm (optie) zorgt ervoor dat zeer stugge banden weer snel worden gemonteerd.

Overlander speelt ook in op de bandenwisselwelen met de Wheel Wash, een gesloten watersysteem, dat geen gebruik maakt van chemicaliën en alleen een stroom- en luchtdrukaansluiting nodig heeft om te functioneren.

UPDATE
Overlander heeft eind november 2011 de eerste 3D uitlijncomputer van Ravaglioli verkocht aan No Limit Tuning te Amsterdam. Uitlevering zal snel plaatsvinden.

Tags: , , , , , ,

AAS Ambting krijgt…ANWB: Sneeuwkettingen beter…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties