fbpx
bekeken: 591 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,00)

RDW akkoord met update software diesels

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 oktober 2020, 14:01

Leestijd: < 1 minuut

De RDW stemt in met de meest recente software-updates die Suzuki en Jeep suggereren voor de modellen Vitara c.q. Jeep Grand Cherokee. De positieve beoordeling betekent dat de updates kunnen worden doorgevoerd.

De Vitara (Euro6b) en Jeep Grand Cherokee (Euro 5a) hadden tijdens reële rijomstandigheden onverklaarbare en onacceptabel hoge emissies. Om dit te verhelpen, hebben de fabrikanten oplossingen aan RDW voorgesteld. Vervolgens moesten de fabrikanten in de praktijk aantonen dat de voorgestelde oplossingen afdoende zijn. RDW heeft deze oplossingen positief beoordeeld: ze kunnen worden toegepast. Wel houdt de instantie toezicht op de correcte uitvoering van de afgesproken software-updates en op de recalls door de fabrikanten.

Emissiegedrag

De kwestie heeft haar oorsprong in 2015. Toen gaf Volkswagen toe verboden software te gebruiken om emissiegedrag te beïnvloeden. Daarop startte RDW een onderzoek naar dertig voertuigen waarvoor de rijksdienst een emissiegoedkeuring had afgegeven. Gekeken werd naar afwijkend emissiegedrag en onacceptabel hoge emissies tijdens reële rijomstandigheden.

Het bleek dat zestien automerken afwijkend emissiegedrag vertoonden, reden om naar deze voertuigen aanvullend onderzoek te doen. Bij veertien voertuigen maakten de fabrikanten aannemelijk dat de verminderde werking van het emissiebestrijdingssysteem geoorloofd is ter bescherming van de motor. De fabrikanten van de overige twee voertuigen konden dit niet aannemelijk maken. Daarom zijn deze verder beoordeeld.

Tags: , , , , ,

Fource voegt ERA accu’s toe…Sander Pleij directeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties