bekeken: 523 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

RDW hervat importkeuringen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 26 maart 2020, 09:20

Leestijd: 1 minuut

In nauw overleg met Bovag heeft de RDW een tijdelijke procedure ontwikkeld voor het keuren van importvoertuigen, zodat deze alsnog gekentekend en afgeleverd kunnen worden. RDW focust in eerste instantie op voertuigen die al verkocht zijn.

Bij de tijdelijke procedure is fysieke identificatie niet nodig. Op basis van foto’s kan volgens RDW een ongeveer vergelijkbaar kwaliteitsniveau behaald worden als bij een fysieke identificatie. De prioriteit ligt in eerste instantie bij voertuigen die al verkocht zijn. Samen met enkele erkende bedrijven is de keuringsinstantie gestart met het testen van deze procedure. Zijn de resultaten positief dan wordt deze tijdelijke dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk. RDW verwacht hier eind deze week meer nieuws over.

Werkwijze

De benodigde documenten worden centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. Ook achteraf zijn steekproeven mogelijk.

Peter Niesink, algemeen directeur Bovag, toont zich content met deze oplossing. “Het niet keuren van importauto’s en motorfietsen was een van de grote pijnpunten die naar voren kwamen uit de Bovag Coronamonitor. Goed dat daar nu een mouw aan is gepast. Dat bespaart veel autobedrijven een hoop ellende.”

Begin deze week schroefde RDW noodgedwongen zijn activiteiten terug, vanwege een oplopend ziekteverzuim als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Column Barend Luiting: Perfect…Dalende trend werkaanbod zet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties