fbpx
bekeken: 920 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

RDW onderzoekt veiligheid afscherming

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 mei 2020, 13:56

Leestijd: < 1 minuut

Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt de RDW de veiligheid van afschermingen binnen het voertuig. Ondernemers stellen vragen over deze scheidingswanden van hard of zacht plastic, die worden aangeboden in verband met het coronavirus.

Het ministerie wil weten of de schermen zelf én de plaatsing ervan in het voertuig veilig zijn. De RDW gaat beoordelen of zo’n ingreep voldoet aan internationale regelgeving. Een wijziging toebrengen aan een voertuig mag in de meeste gevallen niet zomaar gedaan worden. Toepassen van een afscherming kan nadelige effecten hebben op de veiligheidsvoorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan de airbags, het zichtveld via de spiegels, het zicht naar buiten en de bewegingsruimte voor de bestuurder.

Gebruik van afschermmiddelen in voertuigen vormt overigens geen onderdeel van de RIVM-richtlijnen. De RDW zegt geen oordeel te kunnen vormen over de mate van bescherming die de schermen bieden tegen het coronavirus. Wel kan de dienst de voertuigveiligheid van de schermen beoordelen.

Tags: , , , , ,

Garageformule vooral nationaal…Autofabrikanten verliezen 518…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties