bekeken: 2202 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

RDW sluit keuringsstations

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 23 maart 2020, 15:30

Leestijd: < 1 minuut

Autobedrijven hebben grote moeite om hun geïmporteerde auto’s door de RDW gekeurd te krijgen. Reden is dat de RDW noodgedwongen zijn activiteiten heeft teruggeschroefd, vanwege een oplopend ziekteverzuim als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Dat schrijft het Financieele Dagblad. De noodklok werd geluid door de Verenigde Autobedrijven Samen Sterk (Vass), overigens een van de aftersalespartijen die zich hebben verenigd in We Support Workshops om autobedrijven te ondersteunen in tijden van corona.

Ophoping

Directeur-eigenaar Jan Benschop van Autohuis Benschop schetst het probleem in het FD heel duidelijk: “Wij importeren jaarlijks 450 heel jonge auto’s en bestelwagens uit Polen van nog geen drie maanden oud, veelal demonstratiemodellen. Maar de auto’s hopen zich hier op. Klanten hebben de auto’s al aanbetaald, maar ze mogen er niet in rijden en hebben er dus niets aan, zolang die niet zijn gekeurd en geen kenteken hebben.”

De RDW laat het FD weten naar een oplossing te zoeken. “De RDW vraagt medewerkers, conform de richtlijnen van het RIVM, om preventief thuis te blijven en niet naar het werk te komen als er sprake is van lichte verkoudheidsklachten. Dit geldt voor medewerkers van alle locaties”, aldus een woordvoerder.

Bovag

Ook bij Bovag is het probleem bekend. De brancheorganisatie wijst erop dat niet alleen importerende autobedrijven te lijden hebben onder de coronacrisis. “De autoverhuur staat stil en de autoverkopen ook. Niemand koopt op dit moment een auto of zelfs een fiets. Dat heeft ook een domino-effect voor importeurs en dealers.”

Turbo’s Hoet levert nieuwe…AAG Benelux en Fource sluiten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties