bekeken: 2575 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

RDW start met nieuwe kentekenserie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 19 augustus 2019, 15:28

Leestijd: < 1 minuut

In Amsterdam-Duivendrecht heeft de RDW het kenteken G-001-BB afgegeven. BMW stelde een elektrische personenauto beschikbaar om het eerste kenteken met de nieuwe combinatie te dragen.

Tijdens het evenement, eerder vandaag, werd aandacht besteed aan duurzaamheid en veiligheid op de weg. Kentekens spelen daar een aanzienlijke rol in. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met voertuigen, toelating tot het systeem maar ook met het achterhalen van ‘doorrijders’, bekeuren van roekeloos rijgedrag en controle op afgekeurde voertuigen.

Minder CO2-uitstoot

Traditiegetrouw wordt bij het eerste kenteken uit een nieuwe reeks een personenauto beschikbaar gesteld voor een goed doel. Dat de keuze viel op een elektrisch voertuig is niet zonder reden, zegt RDW-directeur Ab van Ravestein: “We zetten ons in voor minimaal 85 procent minder CO2-uitstoot in 2050 door verduurzaming van het wegverkeer aan te moedigen. Dat begint met zelf letterlijk het goede voorbeeld te geven.” De organisatie Natuurmonumenten mocht, in de persoon van directeur Marc van den Tweel (links), de ‘G-001-BB’ in ontvangst nemen.

Ruim 2,7 miljoen afgiftes

G-001-BB is het eerste kenteken in de tiende serie waaruit ongeveer 2,7 miljoen kentekenafgiftes worden gedaan. Sinds in 1951 voorziet de RDW voertuigen van een eigen, centraal uitgegeven kenteken. In 2015 werd de negende combinatie geïntroduceerd, destijds met het kenteken GB-001-B.

Tags: ,

Bovemij verdubbelt resultaat…Nieuw kenteken = auto meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties