bekeken: 9384 x
Waardeer dit artikel:
860 votes, average: 2,62 out of 5860 votes, average: 2,62 out of 5860 votes, average: 2,62 out of 5860 votes, average: 2,62 out of 5860 votes, average: 2,62 out of 5
(2,62)
(Inloggen is vereist)

Rechtszaak Carglass tegen Volkswagen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 mei 2011, 10:56

Leestijd: 1 minuut

Momenteel loopt in Duitsland een rechtszaak van Carglass tegen Volkswagen Leasing GmbH. Een ingeleverde leaseauto zou volgens VW Leasing in waarde zijn gedaald nadat Carglass bij het vervangen van de voorruit geen originele Audi-voorruit monteerde (VW Lease beheert ook de leaseportefeuille van Audi).

De leasemaatschappij claimt een restwaardeverlies van 500 euro en verhaalt dit op de berijder/fleetowner. De ruit was na steenslagschade vervangen door Carglass (pikant detail, dit is via Belron een volledige dochter van VW/Audi-importeur D’Ieteren in België). Deze kan aantonen dat de voorruit door dezelfde glasfabrikant geproduceerd als die levert aan VW is en dat deze voldoet aan de gestelde OE-specificaties. Alleen de gegraveerde Audi-ringen ontbreken.

“GVA (vereniging van Duitse onderdelenleveranciers) ondersteunt Carglass in deze zaak met raad en daad, want dit gaat volgens GVA tegen de huidige EU-regelgeving in. Daarom is ook Brussel inmiddels ingelicht”, stelde Hartmut Röhl, voorzitter van GVA op het juist afgesloten Global Aftermarket Forum dat afgelopen week in Frankfurt werd gehouden.

Tags: , , ,

Dertig gegadigden voor…Van Noort van Daihatsu naar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties