bekeken: 1486 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Rechtszaak 650 VW-dealers in VS tegen Bosch

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 2 november 2017, 09:20

Leestijd: < 1 minuut

Bosch moet zich in de VS teweerstellen tegen een collectieve aanklacht van VW-dealers. Zij beschuldigen de toeleverancier ervan weet te hebben gehad van de softwaremanipulatie die  Volkswagen uitvoerde bij zijn dieselmodellen.

Ook zou Bosch actief mee hebben gedaan met het bedrog. Als de advocaten die optreden namens circa 650 Amerikaanse VW-dealers de klacht bewezen krijgen, dreigen hoge straffen.

Volgens Bosch zijn de beschuldigingen juridisch ongegrond. In een verklaring stelt het concern de verwijten van emissiemanipulatie niettemin zeer serieus te nemen en volledig samen te werken met de onderzoekers. Bij een collectieve aanklacht van Amerikaanse consumenten schikte Bosch eerder dit jaar voor bijna 330 miljoen dollar. Volkswagen zelf heeft in de VS voor ruim 1,6 miljard een claim van zijn dealers afgekocht. Alles bij elkaar heeft de autobouwer in de afwikkeling van het dieseldossier tot nu toe meer dan 25 miljard euro aan kosten in de boekhouding moeten opnemen.

Autoverkopen

Intussen gaan de autoverkopen van Volkswagen in de VS ondanks alle juridische tegenwind goed. In de eerste negen maanden was er een plus van 9,6 procent, in een totaalmarkt die juist inboette aan volume. Overigens is een aanzienlijk deel van deze nieuwaankopen te danken aan de financiële compensatie die de autofabrikant zijn benadeelde dieselrijders heeft verstrekt.

Tags: , , , , ,

VEAM opent in Hoogeveen…Jongste auto’s van EU rijden…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties