bekeken: 1228 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Recordomzet LKQ 1e kwartaal 2017

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 april 2017, 12:12

Leestijd: < 1 minuut

LKQ, de moedermaatschappij van onder andere Sator in Nederland en VHIP in België, heeft in het eerste kwartaal van 2017 de omzet flink zien groeien ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar.

De toename bedroeg 21,9 procent, waarmee de omzet uitkwam op 2,34 miljard dollar. Dat is inclusief overnames; de organische groei was namelijk bijna vijf procent.

De brutowinst over de eerste drie maanden is uitgekomen op 141 miljoen dollar, een plus van 25,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Ik ben erg tevreden met het resultaat dat we met z’n allen hebben behaald. Vooral de continue groei is iets om trots op te zijn”, stelt president en ceo Robert Wagman.

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat Wagman om gezondheidsredenen in de loop van 2017 een stapje terug zal doen. Dat doet hij dan met een mooi groeivooruitzicht. LKQ heeft in Europa een sterke marktpositie opgebouwd. Tot de Europese portfolio van LKQ behoren naast Sator en VHIP in de Benelux ook het Britse ECP, het Italiaanse Rhiag en het Zweedse Mekonomen.

lkq_cijfers_q1_2017

Tags: , , ,

Gerard Vos districtmanager…Column Thijs de Baaij:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties