bekeken: 1134 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Remmentraining Brembo krijgt vervolg

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 14 december 2018, 11:54

Leestijd: < 1 minuut

Naast de basisremmentraining Brembo Expert is er nu de vervolgtraining Brembo Expert Pro. Doel is het kennisniveau van de monteur verder op te schroeven, om in de dagelijkse werkplaatspraktijk nieuwe technische problemen te kunnen oplossen.

Zo is er aandacht voor het onderhoud en de remreparaties bij hybrides en elektrische auto’s. Ook andere recente  ontwikkelingen komen aan bod, zoals ‘brake-by-wire’, elektronische remkrachtverdeling, Auto-Hold systemen en adaptieve cruise control. Tegen welke problemen loop je als monteur in praktijk aan en hoe los je deze op? En wat gaat de toekomst bieden op het gebied van nieuwe remtechnieken en het gebruik van nieuwe materialen?

Commercieel advies

Ook de dagelijkse werkplaatspraktijk op het gebied van remsystemen komt bij Brembo Expert Pro ter sprake. Denk bijvoorbeeld aan kromme remschijven, veelvoorkomende remklachten (piepgeluid,  trillingen) en het herkennen en oplossen van remblokschades. Daarnaast voegt de training commercieel advies als dimensie toe. Het gaat dan vooral om het geven van reparatieadvies aan klanten en de omgang met problemen of klachten uit de praktijk.

Technische informatie

De vervolgtraining vindt plaats bij één van de vestigingen van de Automotive Academy. Het theorie- en praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. Na succesvolle afronding  mag de cursist zichzelf Brembo Expert Pro noemen. Hij lift dan ook mee bij promotionele activiteiten en geniet exclusieve toegang tot de Brembo Brakesystem Academy (technische informatie, montagehandleidingen, aanhaalmomenten). Meer informatie over de training is verkrijgbaar bij de automaterialengrossier en op automotiveacademy.nl.

Tags: , , , , ,

EU-verkopen november -8,0…Lightyear onthult chassis
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties