-11,5 procent bestelwagens in oktober

In oktober zijn er in Nederland 11,5 procent minder bestelwagens geregistreerd dan in oktober 2021. Na tien maanden staat de min op 16,9 procent.

Dat blijkt uit recente cijfers van koepelorganisatie Acea. In de hele EU daalden de registratiecijfers van bestelwagens in oktober met 13,9 procent tot een totaal van 102.766 voertuigen.

Oktober

Alle grote bedrijfswagenlanden lieten de afgelopen maand afnames zien, met name Duitsland (-16,6 procent), maar ook in Italië (-7,3 procent) en Frankrijk (-6,7 procent) waren de dalingen significant. In Spanje bleven de registraties van bestelwagens in oktober vrijwel gelijk (-0,5 procent). In Nederland kwamen de registraties in oktober met een min van 11,5 procent uit op een totaal van 4930 voertuigen.

Cumulatief

Na tien maanden zijn er in de EU 20,6 procent minder bestelwagens geregistreerd tot een totaal van iets meer dan een miljoen voertuigen. Overal in de EU zijn de aantallen gedaald, behalve in Tsjechië (+1,6 procent) en Slowakije (+0,1 procent). In Nederland is de stand na tien maanden 16,9 procent lager dan in 2021 en zijn er dit jaar tot nu toe 48,725 nieuwe bestelwagens geregistreerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *