78 miljard voor beursgang Porsche

Bij het van start gaan van de handelsdag op de beurs van Frankfurt opende het aandeel Porsche op 82,50 euro. Met deze eerste notering realiseert Porsche een marktkapitalisatie van 78 miljard euro.

“Met de voltooiing van de beursgang beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de unieke geschiedenis van ons bedrijf”, zegt Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche.

Langetermijnstrategie

De beursgang biedt Porsche meer ondernemersvrijheid, nu de overeenkomst met Volkswagen voor de overdracht van winst en verlies eind 2022 afloopt en wordt omgezet in een industriële en strategische overeenkomst. Lutz Meschke, vice-voorzitter van de raad van bestuur: “Samen werken we vastberaden om onze langetermijnstrategie te implementeren. Hier kunnen we het beste van twee werelden benutten: de voordelen van onze luxepositionering en de synergieën met de Volkswagen Groep.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *