Acea: Autoverkopen +10 procent in 2021

De Europese koepelorganisatie van autofabrikanten Acea verwacht dat de verkopen van nieuwe auto’s in de EU in 2021 met 10 procent zullen stijgen. Acea spreekt nu al van “de naweeën van Covid-19” en verwacht dat die in het eerste kwartaal van 2021 nog merkbaar zullen zijn, maar dat de markt in de tweede helft van het jaar zich zal herstellen wanneer vaccinatieprogramma’s vorderen.

“Het is nu meer dan ooit van belang dat we samenwerken met Europese beleidsmakers om de concurrentiepositie van Europa’s auto-industrie in de wereld te versterken”, aldus Oliver Zipse, de nieuwe voorzitter van Acea, tevens ceo van BMW.

De Europese auto-industrie kon vorig jaar al profiteren van het feit dat met name in Azië de markten zich al herstelden. “Toch zijn duurzaam economisch herstel van de Europese Unie en de lokale vraag van vitaal belang om weer op het niveau te komen van voor de crisis.”

Elektrisch

Acea’s nieuwe voorzitter heeft vooral grote verwachtingen van de elektrische auto, die in 2020 een geschat marktaandeel in de nieuwverkopen had van 10,5 procent, vergeleken bij de 3 procent in 2019. “Met de juiste beleidsondersteuning, waaronder een flinke uitbreiding van de laadinfrastructuur in alle EU-lidstaten kan deze positieve trend doorzetten.”

Daarnaast maakt Acea zich sterk voor een realistische Europese strategie die toegang geeft tot voorraden en grondstoffen die essentieel zijn voor nieuwe technologie. Recente tekorten aan microchips illustreren hoe ontwrichtend zoiets kan zijn voor de industrie.

“Onze sector werkt hard aan zijn herstel en de uitdagingen die voor ons liggen. Een solide Europese auto-industrie, zowel in Europa als wereldwijd, draagt niet alleen bij aan het versterken van de Europese economie, maar ook aan het waarmaken van zijn klimaatdoelstellingen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.