Ames Skoda-dealer van het Jaar 2019

Ames Autobedrijf is door Skoda Nederland uitgeroepen tot Dealer van het Jaar 2019. Het bedrijf uit Dordrecht verwierf zes jaar het merkdealerschap en heeft daarnaast servicecentra in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Volgens Tjeerd Tuitel, directeur van Skoda Nederland, scoort Auto Ames hoog op alle disciplines van een dealerbedrijf. “De hele organisatie is doordrongen van het belang van gastheerschap en doet veel aan opleiding. Bovendien streeft Ames Autobedrijf duurzame mobiliteit na, onder meer in samenwerking met de gemeente Dordrecht.”

Prijzenregen

Autobedrijf Korterink uit Zwolle en Autobedrijf Rijnwoud uit Rotterdam legden beslag op de tweede, respectievelijk derde plaats. Daarbij won Autobedrijf Korterink ook de Publieksprijs, met de hoogste tevredenheid van klanten over Sales en Service. De Aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar Van Tilburg-Bastianen in Breda. Deze award kent de importeur jaarlijks toe aan een dealer waarin het vertrouwen bestaat dat hij de komende jaren nog veel progressie kan maken.

Criteria

De prestatie van alle Skoda-dealers in Nederland wordt gemeten over de twaalf voorafgaande maanden. Naast kwantitatieve gelden ook kwalitatieve doelen, zowel voor de showroom als de werkplaats. De uitkomsten van tevredenheidsonderzoeken onder rijders van het merk wegen zwaar mee in de einduitslag. Daarnaast meet de importeur zaken als klantloyaliteit in de werkplaats en de verkoopprestatie van nieuwe auto’s.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †