Anouk Poelmann directeur Renault Nederland

Groupe Renault heeft Anouk Poelmann benoemd tot algemeen directeur van Renault Nederland per 1 april 2021. De huidige algemeen directeur van Renault Benelux, Jérôme Pannaud, zal per 1 april 2021 worden aangesteld als algemeen directeur Renault België en Luxemburg. Tot 1 april zal Pannaud tevens ad-interim de functie van algemeen directeur van Renault Nederland vervullen.

De van oorsprong Nederlandse Anouk Poelmann heeft eerder directie- en managementfuncties bekleed bij onder meer de PAG groep (Volvo, Jaguar, Land Rover) in Moskou, Volvo in Zwitserland en PSA Australië. Vanaf april 2019 was Anouk Poelmann algemeen directeur van Renault Australië.

Nieuwe leiding

Met de benoeming wordt de nieuwe Nederlandse leiding gecompleteerd, zoals opgezet door de Europese organisatie. Vicepresident sales & operations voor Europa, Guillaume Josselin: “Het doet ons bijzonder genoegen om Anouk te verwelkomen bij Renault Nederland. Anouk sluit zich aan op een belangrijk moment vanwege de versterking van onze Europese structuur en de opzet van Renault Nederland als stand alone markt. Met haar ruime ervaring en haar bewezen leiderschapscapaciteiten is Anouk van uitermate belang in deze nieuwe fase van onze organisatie.”

Offensief

“Ik ben zeer verheugd om bij Renault Nederland te werken, op dit moment waarop Groupe Renault wordt geherpositioneerd en waar ik deel uit kan maken van de weg naar het succes van de onderneming”, aldus Anouk. “Renault is een bedrijf met een sterke geschiedenis en aansprekende kernwaarden, ondersteund door een uitstekend product, betrokken dealers en gepassioneerd personeel. En de timing is uitstekend, want we lanceren een sterk merk- en productoffensief.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *