AOX: vraagprijzen voor occasions almaar hoger

De occasionvraagprijzen zijn halverwege 2022 op een niveau aangekomen dat ruim 12 procentpunt hoger ligt dan een jaar geleden.

Dat leert een blik op de AOX, de Autodata occasionindex, die een beeld geeft van de ontwikkeling in de vraagprijzen voor tweedehands auto’s. De vraagprijzen zijn vanaf juli 2021 elke maand verder gestegen, al lijkt de stijging af te vlakken. De stijging geldt voor alle leeftijdscategorieën.

Het voorlopig laagste punt werd bereikt in juli 2020, toen de occasionvraagprijzen 96,76 procent bedroegen van die van het ijkpunt in januari 2011. In juli 2021 stond de index op 100,13, een prijsniveau vergelijkbaar met dat van januari 2011. Sindsdien zijn de vraagprijzen behoorlijk gestegen en stijgen nog altijd.

Brandstof

Uitgesplitst naar brandstofcategorie zijn het vooral de elektrische auto’s waarvan de occasionvraagprijzen toenemen. Met name sinds begin 2022 stijgen de vraagprijzen van elektrische occasions hard.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.