De gemiddelde prijs voor een occasion in Nederland op het autoplatform Autoscout24 is in oktober naar een nieuw record gestegen. Een gemiddelde occasion kost op het platform nu 24.428 euro. Dat is een stijging van 2,9 procent vergeleken met september en 2,6 procent hoger dan het laatste record van afgelopen juni.

Daarmee wordt voor een occasion gemiddeld 10,2 procent meer aangeboden dan begin dit jaar. “Sinds de zomermaanden lijkt de markt voor de verkoop van auto’s weer aan te trekken. Ook wij konden na een kleine zomerse terugval in oktober weer een recordprijs voor een occasion noteren”, zegt Dorianne Richelle manager voor Nederland.

“De vraag op de tweedehandsmarkt was de afgelopen jaren blijvend hoog, maar het is interessant om te zien dat er nu ook weer meer nieuwe auto’s worden verkocht. Het lijkt er op dat diverse merken hun leveringsachterstanden inlopen. Opvallend is dat we op deze markt tekenen zien van een groeiende vraag naar elektrische auto’s, maar dat deze wens in de zoektocht naar een tweedehandsauto nog niet de boventoon voert. Het kleinere segment en modellen als de Volkswagen Golf en Polo blijven populair.”

Kleine auto

De prijzen zijn afgelopen maand het hardst gestegen in het kleinere segment. De prijs voor een kleine auto steeg in oktober met 5,7 procent naar een gemiddelde prijs van 14.065 euro. Voor een middenklasser betaal je gemiddeld 3 procent meer dan een maand geleden en komt die met 24.616 euro in de buurt van de algemene gemiddelde occasionprijs.

Polo of Golf

Al jaren is Volkswagen een geliefd merk in Nederland. Tussen de provincies zijn weinig verschillen en staat de Volkswagen Golf vrijwel overal op plek één, behalve in Groningen, waar men de Polo verkiest boven de Golf.

Behalve de Polo zijn ook de Audi A3 en A4 zeer geliefd. Hier vormen Flevoland en Zeeland de uitzonderingen, waar respectievelijk de Chevrolet Camaro en de Fiat 500 op plek twee staan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties