Audi past 3D toe in carconfigurator

Audi gaat 3D-visualisatie gebruiken in zijn carconfigurator. Het zegt daarmee de eerste autofabrikant ter wereld te zijn.

In plaats van statische afbeeldingen kunnen klanten voor het eerst rondom – 360 graden – een beeld van hun auto bekijken via de Audi-website. Nederland diende als een pilotland voor de configurator, die voor alle modellen beschikbaar is. Met de nieuwe tool kunnen klanten volgens Audi hun naar wens samengestelde auto “interactief en zeer realistisch tot in het kleinste detail ervaren.” Zo is het mogelijk de koplampen aan te zetten of de portieren te openen en te sluiten. Vanachter het beeldscherm zijn honderden miljoenen mogelijke modellen en uitrustingsvarianten beschikbaar. Ook is het model naar keuze met één muisklik in verschillende omgevingen te plaatsen, zoals een tunnel of een landschap in IJsland.

Details

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om de kleinste details weer te geven. Dat kunnen de gekozen afwerkingsstrips zijn, maar ook het openen en sluiten van de cabriokap. De 3D-hulp is via de Audi-site op ieder gewenst device te gebruiken, zonder speciale app. De 3D-applicatie maakt gebruik van virtuele Audi-datamodellen en renderingtechnieken, zoals in de gamesindustrie. In de nabije toekomst zal het systeem een upgrade krijgen naar 4K en landspecifieke achtergronden. Ook zal het programma worden vertaald voor gebruik in de showroom van de Audi-dealer.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †