Auto Hommel en Hommel Occasions samengevoegd

Met het zetten van de handtekeningen bij de notaris komt een einde aan de zakelijke samenwerking tussen de broers Patrick en Bram Hommel. Door de twee bedrijven in Etten-Leur samen te voegen verwacht Patrick efficiënter te kunnen werken. De eerste stappen zijn gezet, het hele proces zal medio 2022 zijn afgerond.

Op 300 meter afstand van elkaar waren sinds 2008 twee vestigingen actief. De jongste van de twee ligt aan de Penningweg, terwijl aan de Handelsweg het in 1975 door Hommel senior gestarte Auto Hommel staat. “In die periode waren we Daihatsu-dealer aan de Handelsweg. De tweede vestiging werd het occasioncentrum”, blikt Patrick terug. “In de jaren daarna stopte het dealerschap, waarna we merkspecialist werden in Toyota, Suzuki en Daihatsu (inclusief Vetos-lidmaatschap). In de praktijk werd de scheidslijn echter onduidelijk. Ik wilde onze boodschap naar de klant duidelijker maken.”

Concentreren op 1 locatie

In de nieuwe situatie blijven beide locaties operationeel, maar krijgt de Handelsweg geen publieke functie meer. “De showroom en werkplaats concentreren we op de locatie Penningweg.” Dat vergt de nodige aanpassingen om het volledige team optimaal te kunnen inzetten. “De inpandige wasruimte wordt bij de werkplaats getrokken. We kijken nog naar het invoeren van een vierdaagse werkweek. Op de andere locatie worden auto’s verkoopklaar gemaakt en komt een fotostudio. Ook meerdaagse werkplaatsklussen kunnen daar rustig plaatsvinden. Een andere wijziging is het digitaliseren van de bedrijfsvoering, inclusief laptops en e-mailadressen voor alle monteurs.”

Occasionverkoop

Op het coronajaar 2020 kijkt Patrick zeer tevreden terug. “De occasionverkoop heeft ons een prima jaar gebracht. De omzet steeg met 25 procent door meer occasions te verkopen en daar profiteerde de werkplaats ook van. Dat zal komend jaar lastig worden om te herhalen, mede door de interne wijzigingen. We krijgen er een veel efficiëntere bedrijfsvoering voor terug en dat is nodig om het bedrijf klaar te maken voor de veranderingen die op de sector af komen. Ik wil het mobiliteitscentrum van Etten-Leur zijn, nu en in de toekomst.”

  • 2 januari 2021 om 11:31
    Permalink

    Succes met de nieuwe formule. Groeten van Damen en Kroes Boxtel

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.