Auto Palace breidt uit met Opel

Per 1 oktober neemt de Auto Palace Groep de drie Opel-vestigingen van Rijkmans in Steenwijk, Meppel en Emmeloord over.

Dat maakt Auto Palace bekend. Met de overname beschikt het bedrijf nu ook over het merk Opel, waarmee het totaal aantal merken op tien komt. “Wij geloven in een multimerkstrategie, waarbij de vestigingen een lokaal karakter hebben, maar wel profiteren van de schaalvoordelen die wij als groep genereren”, zegt Lex Reijnen. “Rijkmans is een sterke partij in de lokale markt, zowel particulier als zakelijk. Niet alleen in verkoop nieuw, maar zeker ook op gebied van occasions. Daarnaast is het merk Opel een mooie toevoeging aan ons portfolio, waarmee wij ons aanbod aan mobiliteitsservices straks verder verbreden.”

Voortzetting

Onder leiding van de bestaande managers Henk Alberts en Hans van Wieren, die het aanspreekpunt en gezicht voor de klanten zullen blijven, worden de vestigingen voortgezet. Daarnaast zal Automobielbedrijf Richard Thalen in Hoogeveen doorgaan als agent en in het Opel-netwerk van Auto Palace worden opgenomen.

Familiebedrijf

Auto Palace is in 1950 opgericht, waarna het familiebedrijf door autonome groei en overnames een sterke ontwikkeling doormaakte. Naast de dealervestigingen heeft Auto Palace ook een eigen multimerk occasioncenter, een divisie zakelijke markt en een autoschadeherstelbedrijf.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters