Autoscout 24 genereert 35% meer leads

De occasionhandel breekt het ene record na het andere. Het afgelopen jaar was een topjaar voor de occasionverkoop en ook de import van occasions bereikte in 2020 een recordhoogte. Voor de eerste maand van het jaar meldt Autoscout24 een nieuw record voor de occasionhandel: het online portal heeft dit jaar in januari 35 procent meer aanvragen naar gelieerde autobedrijven doorgestuurd dan in januari 2020.

Het feit dat in januari de showrooms vanwege de anti-coronamaatregelen van de overheid dicht moesten blijven zal in niet geringe mate hebben bijgedragen aan de stijging van het online zoekgedrag. Uit onderzoek van Autoscout 24 eind vorig jaar bleek dat een kwart van de Nederlanders inmiddels openstaat voor het digitaal aanschaffen van een occasion.

Mpv’s en kleine auto’s

Constateerde Marktplaats over heel 2020 een gestegen aanbod aan elektrische en hybride auto’s, en wat betreft zoekopdrachten topposities voor Mercedes en BMW, Autoscout24 ziet in januari 2021 de grootste stijging in populariteit voor mpv’s en kleine auto’s (respectievelijk 25 en 20 procent meer zoekopdrachten). Het aanbod binnen deze segmenten liep echter terug, met 2,1 procent voor mpv’s en 1,3 procent voor kleine auto’s.

Prijs

De prijs van een occasions op het Autoscout 24-platform is in januari gemiddeld met 571 euro toegenomen. De gemiddelde vraagprijs van een occasion stond in januari 2021 op 19.282 euro. Ten opzichte van december 2020 steeg de gemiddelde occasionprijs met 269 euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.