B2B-verkoop: + 3,4 procent in november

Autobedrijven hebben in november 2017 onderling ruim 3,4 procent meer occasions verhandeld dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit het jongste overzicht van VWE.

In aantallen ging het om een stijging van 66.194 personenwagens toen naar 68.467 nu. Ook in oktober was er een duidelijke B2B-plus (ruim 6,24 procent) ten opzichte van 2016. Transacties van autobedrijven met consumenten namen vorige maand toe met 3,6 procent vergeleken met november 2016: van 89.434 naar 92.642 exemplaren. Bij de occasionverkopen tussen consumenten onderling was er zo goed als geen verschil tussen de maanden oktober en november.

VW meest gewild

In de handel was zoals gebruikelijk Volkswagen het meest gewilde merk (7007), gevolgd door Renault (6532) en Peugeot (6266), nipt vóór Opel (6130). Ook de verkoop aan particulieren wordt gedomineerd door Volkswagen (9788), met Opel en Peugeot op twee en drie (8396, resp. 8374). Exact dezelfde top-drie geeft het C2C-segment in november te zien, met VW op gepaste afstand.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †