VDL Bus Venlo, onderdeel van VDL Bus & Coach, gaat in opdracht van Mercedes-Benz 875 nieuwe surveillancewagens van de politie ombouwen. Het gaat om de B-klasse, die vanaf 2018 stapsgewijs de Volkswagen Touran vervangt.

De uitvoering heeft een looptijd van vier jaar. De ombouw van de resterende 375 voertuigen gebeurt door een ander bedrijf. Wel gaat VDL Bus Venlo hier diverse componenten leveren. Over de order, die werd gesloten op de NIDV-beurs (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid, foto), zijn geen bedragen bekendgemaakt. De nieuwe wagens worden onder meer voorzien van licht- en geluidsapparatuur, bestickering en communicatie- en navigatieapparatuur. De achterbak wordt ingericht om plaats te bieden aan de dagelijkse uitrusting van de politie. Bij VDL Bus Venlo werken tachtig mensen, die eerder al in opdracht van de politie de ombouw van 256 ME-bussen (model Sprinter) ter hand namen. Om deze klus zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, werd voor deze grootste ombouworder van voertuigen in de VDL-geschiedenis voor de eerste keer gewerkt in lijnproductie.

Strategie

Directeur Mark Francot van VDL Bus Venlo: “De ombouw van de ME-bussen én deze surveillancewagens voor de politie past in de strategie om onze afdeling Speciale Voertuigen te laten doorgroeien. Als we het goed doen, kunnen we in aanmerking komen voor de ombouw van nog meer politieauto’s. Dat zou een geweldige continuïteit bieden aan onze organisatie.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties