Bod van 2,5 miljard euro op AutoScout24

Occasionportal AutoScout24 staat volgens Het Financieele Dagblad op het punt om verkocht te worden. De zakenkrant baseert zich op een bevestiging door moederbedrijf Scout24.

Kandidaat-koper zou Hellman & Friedman zijn, een Amerikaans private-equitybedrijf. Volgens het FD gaat het om een bod van ruim 2,5 miljard euro. Overigens zouden volgens persbureau Bloomberg meerdere investeringsmaatschappijen interesse hebben in een overname.

Autoscout24 is maandelijks goed voor tien miljoen gebruikers en een online voertuigbestand van meer dan 2,4 miljoen personenwagens. Het bedrijf nam per 1 januari 2016 Auto Trader over van Sanoma Media Nederland. Moederbedrijf Scout24 bevestigt vergevorderde onderhandelingen te voeren. De op handen zijnde verkoop zou volgen uit druk door de activistische aandeelhouder Elliot. Scout24 kent twee takken: een marktplaats voor gebruikte auto’s en een marktplaats op het gebied van vastgoed. Elliot zou ijveren voor splitsing van beide pijlers. Hij was twee jaar geleden betrokken bij de (destijds mislukte) overname van AkzoNobel.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.