Borstelloos en energieneutraal wassen

In september 2020 opende Gerard de Wilde naast zijn schadeherstelbedrijf in Vaassen samen met zijn zoon René de Wilde een carwashpark, met een rollover en zes wasboxen. René is dan ook degene die vol trots een rondleiding geeft.

Bij aankomst bij Autoschade De Wilde valt op hoe ruim het bedrijf is opgezet. De aannameruimte, waar de schade geïnventariseerd wordt en de onderdelen ge(de)monteerd, de kasten waar de onderdelen per auto worden opgeborgen, tot aan de voorbewerkingsruimte en de twee spuicabines, het is hier lekker werken.

Voordat het schadeherstelbedrijf naar de huidige locatie verhuisde, was carwash altijd al onderdeel van de business op de oude locatie aan de Aalbosweg. In het nieuwe pand, hoe ruim ook opgezet, was in eerste instantie geen carwash gepland. Enkele jaren geleden begon het echter met name bij René de Wilde weer te kriebelen. “Ik heb ook echt iets met carwash. De techniek, de chemie… Ik vind dat gewoon mooi.”

Carwashplein

De ruimtelijkheid van het schadeherstelbedrijf vind je ook terug op het naastgelegen carwashplein, waar een rollover staat, plus zes ruime wasboxen. Opvallend is het gebruik van rvs, waardoor alles een strakke uitstraling heeft, maar belangrijker nog: onderhoudsarm is. René de Wilde: “We willen niet alleen dat het er nu mooi uitziet, maar over tien jaar ook nog.”

Het is de ervaring die is meegenomen uit het schadeherstelbedrijf, waar de mengruimte er inderdaad na elf jaar nog steeds nagenoeg nieuw oogt. Je zou er zonder bezwaar bij wijze van spreken je boterham kunnen smeren.

De rollover is een Aquatus Prime, waarmee Christ zijn eerste borstelloze rollover in Nederland heeft geplaatst. Verschillende wasprogramma’s kunnen naar believen met borstels, of borstelloos worden afgewerkt. René de Wilde: “Je staat ervan te kijken hoeveel mensen de voorkeur geven aan borstelloos wassen. Het is met name ideaal voor auto’s die in de glascoating staan. Ook voor cabrio’s met softtop is dit een uitkomst: auto’s waarmee je normaal niet door de wasstraat kunt en wat hier wel kan. En het wasresultaat is uitstekend, dankzij een waterdruk van 300 bar, verdeeld over zes nozzles, dus 50 bar ieder. Met deze machine krijg je de auto net zo mooi schoon als wanneer je zelf met de hand wast. Reden waarom veel mensen nog de voorkeur geven aan de wasbox is omdat ze bang zijn dat de borstels krassen veroorzaken op hun auto. Bij deze machine hoef je daar echter niet bang voor te zijn.”

Dat consumenten niet echt bezuinigen op carwash blijkt wel uit het feit dat de twee duurste wasprogramma’s het populairst zijn. De wasboxen op het terrein zijn geleverd door Wasplein. De combinatie van blauwgetint glas en ook hier het gebruik van veel rvs geeft een strak uiterlijk. Helemaal mooi is dat de stroom voor het Carwashplein wordt opgewekt en geleverd door zonnepanelen op het dak van het schadeherstelbedrijf. Hiermee opereert Carwash Vaassen ook nog eens geheel energieneutraal.

De wasboxen ogen strak, dankzij het gebruik van onderhoudsarm roestvrij staal en getint glas.
De Christ Aquatus Prime, waarmee auto’s tot 270 centimeter hoogte en 740 centimeter lengte met borstels of, indien gewenst, borstelloos gewassen kunnen worden.
Het carwashplein, waar op termijn ook is voorzien in een ontmoetingsruimte annex horeca.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *