Bovag: autoverduisteraar slaat weer toe

Bovag waarschuwt zijn achterban voor ‘de autoverduisteraar’, die blijkens signalen van leden opnieuw actief is op verschillende plekken in Nederland.

Steevast zegt de verdachte dat zijn eigen auto total loss of verkocht is. De oplichter gebruikt regelmatig de naam van zijn moeder om auto’s te kopen. Vervolgens wordt de huurauto of het voor een proefrit meegegeven model niet teruggebracht. Een variant is dat de man een keuze maakt en in afwachting van levering een voorloopauto vraagt. Ook dit exemplaar keert niet terug. De nieuwe auto wordt betaald noch opgehaald. Volgens Bovag is de verdachte al eerder actief geweest in Friesland, Brabant en Limburg. Recent heeft hij toegeslagen in Lexmond, Urk en Deventer. Omdat niet ieder Bovag-lid melding maakt van verduistering, is het volgens een woordvoerder moeilijk de exacte omvang in beeld te krijgen. “Maar het zijn wellicht enkele tientallen auto’s.”

Mijn Bovag

De verduisteraar is bekend bij de politie, woont in Limburg en is volgens de politie al jaren actief. Opvallend is dat de voertuigen weer terug zijn bij de rechtmatige eigenaar, dankzij tips van omwonenden. Het signalement op Mijn Bovag gaat gepaard met de oproep aan gedupeerde leden om collega’s te waarschuwen en melding te doen bij de Fraudehelpdesk van de politie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †