Bovag en ANWB pleiten voor sloopregeling

In een brief van 26 november vragen Bovag, ANWB en Bouwend Nederland de regering om oude vervuilende diesels vervroegd uit het personen- en bestelautowagenpark te halen door middel van een gerichte sloopregeling.

Volgens de organisaties is het een nog onbenut potentieel om op korte termijn tot een reductie te komen van de stikstofuitstoot, waar andere middelen tot nu toe onvoldoende effect sorteren. Alleen de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur heeft tot daadwerkelijke stikstofreductie geleid, zo stellen de organisaties. Zij noemen hun voorstel voor een sloopregeling “een van de weinige realistische aanvullende beleidsopties in het mobiliteitsdomein.”

Kamerdebat

De brief komt aan de vooravond van het Kamerdebat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), op 7 december. Bij het voorstel voor een sloopregeling

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3681 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.