Bovag “zeer content” met nieuwe franchisewet

Staatssecretaris Mona Keyzer van Economische Zaken heeft een nieuwe franchisewet naar de Tweede Kamer gestuurd. Hoewel de wet nog door de Eerste en Tweede Kamer moet worden goedgekeurd is Bovag, in de woorden van algemeen directeur Peter Niesink, alvast “zeer content” met de wet.

De oude franchisewet leidde tot grote ontevredenheid onder franchisenemers. Dat zijn onder andere filiaalhouders van winkelketens, maar de wet op de franchise is ook van toepassing op dealers en retailers, die een distributieovereenkomst met een fabrikant of importeur hebben.

Goed begin

De nieuwe wet geeft met name de franchisenemers meer inspraak en dat valt in goede aarde bij brancheorganisatie Bovag. Peter Niesink: “We zien veel van onze standpunten terug in de nieuwe wet, ook wel ‘de wet van goed fatsoen’ genoemd. We zijn content met deze start, maar we zullen blijven strijden voor concretere formuleringen, omdat een aantal bepalingen ruimte laat voor interpretatie. Maar laat voorop staan dat we blij zijn dat de rechtspositie van franchisenemers nu beter beschermd gaat worden.”

Debat

Bovag organiseert op 12 februari in het Mauritshuis een debat over de nieuwe franchisewet. Daarbij is staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken aanwezig. Ook kunnen belangstellenden in debat met Leendert-Jan Visser van MKB Nederland, Brigitte van der Burg van Franchisenemers Netwerk Nederland, Boris van der Ham van de Nederlandse Franchise Vereniging en Peter Niesink. Jacco Vonhof zal namens MKB-Nederland een presentatie verzorgen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.