CarNext scant occasions volautomatisch

CarNext werkt samen met technologiebedrijf ProovStation en Dekra aan een pilot waarbij auto-inspecties met behulp van kunstmatige intelligentie worden geïnspecteerd. Via een scanner wordt iedere auto die door CarNext in Nederland wordt aangeboden op 228 controlepunten nagekeken.

De voertuigscanner maakt gebruik van meer dan twintig hogeresolutiecamera’s en toepassingen voor kunstmatige intelligentie om eventuele schade te identificeren, waaronder deuken en krassen. Op basis van deze informatie worden vervolgens cosmetische reparaties uitgevoerd, zodat de auto aan de kwaliteitseisen voldoet en de staat van de auto in overeenstemming is met de leeftijd en de kilometerstand. De scanner produceert ook een inspectierapport met alle gegevens die over het voertuig zijn verzameld. 

Efficiënt

Grainne van Berkum, chief operating officer bij CarNext: “CarNext investeert continu in vooraanstaande kunstmatige intelligentie- en automatiseringstechnologieën om ons platform een voorsprong te geven en tegemoet te komen aan veranderende klantbehoeften. Deze nieuwe inspectie-technologie stroomlijnt onze operaties waardoor we aanzienlijk kunnen opschalen en efficiënter worden. Nu we meer voertuigen van hoge kwaliteit aanbieden aan onze klanten, zijn we ook in staat om meer transparantie en een betere totaalervaring te bieden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.