Century neemt Autoservice Pruijs over

De Century Autogroep laat weten per 1 september het familiebedrijf Autoservice Pruijs over te nemen van eigenaar Wim Pruijs, die kampt met gezondheidsklachten.

Wim Pruijs (foto rechts): “Alhoewel de reden voor mij en mijn vrouw uiteraard zeer vervelend is en onverwacht komt, ben ik blij dat ons familiebedrijf in Groningen blijft bestaan en ik het kan verkopen aan Erik Meems van Century, ook een nuchtere, noordelijke ondernemer. Door deze overname blijft alles voor onze klanten bij het oude, een persoonlijke en betrokken service, door het vertrouwde team. Ik ben ook blij dat onze mensen een mooie toekomst tegemoet gaan met de ontwikkelingsmogelijkheden die er liggen in een bedrijf als Century. Ik zal mij de komende tijd blijven richten op mijn behandelingsproces en revalidatie.”

Autoservice Pruijs is naast James-vestiging ook servicepartner van Volkswagen en Seat, merken die eveneens door Century worden verkocht. James Autoservice Groningen en het dealerschap van Carver worden mee overgenomen. De naam Autoservice Pruijs blijft ongewijzigd.  

Velting

Daarnaast draagt Gert Velting van Autobedrijf Velting zijn service- en onderhoudsactiviteiten per 1 oktober over aan de Century Autogroep. Autobedrijf Velting blijft zijn verkoopactiviteiten van auto’s, deels in samenwerking met Century, voortzetten. Voor service en onderhoud kunnen klanten van Velting voortaan terecht bij de servicevestigingen van Century Autogroep, of bij de vestiging van Autoservice Pruijs.

Erik Meems (foto links): “De omstandigheden die ten grondslag liggen aan de gesprekken van de laatste weken met Wim Pruijs en daarmee deze overname betreur ik uiteraard enorm. Wij wensen Wim Pruijs en zijn vrouw veel sterkte toe de komende tijd. Zijn bedrijf en zijn klanten zijn bij ons goede handen, daar sta ik voor. De toevoeging van dit prachtige bedrijf met een jarenlange Volkswagen-groep historie past uitstekend in onze strategie en kunnen wij hierdoor ook andere merken dan die uit de Volkswagen-stal onderhouden en repareren door de toevoeging van de James Autoservice formule. Ook gaan wij hierdoor onze eigen Century Autolease klanten die andere merken rijden 100 procdent ontzorgen. Daarnaast ben ik blij dat we de samenwerking met Autobedrijf Velting verder verstevigen en wij heten alle klanten van Gert Velting hartelijk welkom in één van onze werkplaatsen! Ook de toevoeging van het mooie merk Carver past goed in onze strategie om onze positie als duurzame mobiliteitsaanbieder verder te verstevigen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2902 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *