Certificaat voor 100% onderhouden occasion

Auto’s die als honderd procent onderhouden worden beoordeeld krijgen vanaf nu ook een officieel certificaat. Net als het RDW Tellerrapport wordt dit certificaat automatisch verzonden naar het autobedrijf dat een occasion de status ‘100% onderhouden’ status heeft toegekend.

Het certificaat wordt opgemaakt voor één bepaalde occasion. Zichtbaar zijn daarom het kenteken, merk en type, evenals de naam van het verkopende autobedrijf. Alle circa 150 autobedrijven die deelnemen aan 100% onderhouden krijgen dit certificaat 48 uur na aanvinken automatisch gemaild als pdf. Ze kunnen het certificaat plaatsen bij de advertentie voor een occasion. Verder is het te printen en bij de auto te tonen. Bij aflevering kan het meegegeven worden aan de nieuwe eigenaar.

Transparantie

Directeur Anton Pluim van de stichting: “Wij zijn eerst gestart met de weblabels, die inmiddels overal beginnen te verschijnen. Nu was het tijd voor de volgende stap. Net als bij NAP werkt het gebruik van een waardedocument bij de auto heel goed als bewijs van gecontroleerde kwaliteit en daarmee de prijsonderbouwing. Van belang is dat het proces voor het autobedrijf geheel geautomatiseerd verloopt. Dat hebben we heel goed kunnen borgen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †