Conti en Goodyear winnaars zomerbandentest

De Continental Premium Contact 6 en Goodyear Eagle F1 Assymmetric 5 zijn de overall winnaars van de zomerbandentest 2020 van AutoWeek en AutoBild. Er werden vijftig zomerbanden getest in de maat 245/45 R 18.

Uit dit aanbod werden de twintig best scorende banden toegelaten, waaronder voor het eerst Lauffen en Zeetex als finalist. Ze ondergingen allen een uitgebreide test van dynamische eigenschappen (remweg, nat en droog wegdek) en kostenefficiëntie. Zeven zomerbanden behaalden de maximale score. In de top-5 volgen na Conti en Goodyear de Michelin Pilot Sport 4, Vredestein Ultrac Vorti en Apollo Aspire XP. Als ‘matig’ eindigen de Kumho Ecsta, Maxis Victra Sport, Toyo Proxes Sport en Zeetex HP 2000.

Overcapaciteit

De geteste banden waren afkomstig van universele handelaren. De tests met betrekking tot de levensduur vonden plaats op een gecertificeerde rollenbank, de remproef bij ATP Automotive Testing Papenburg, wereldwijd één van de grootste testbanen voor personen-en bedrijfsvoertuigen. Opvallend vinden de testende tijdschriften dat de prijzen van A-merken als gevolg van overcapaciteit en onverkocht gebleven partijen soms interessanter zijn dan bij de mindere goden. Zo ligt de gemiddelde handelsprijs bij Goodyear onder die van zusterlabels Dunlop en Fulda.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *